Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація на фронті. Чого очікувати від бойовиків? (Огляд преси)


Бойовики хочуть відтіснити українську армію якнайдалі від Донецька та Горлівки – видання

«Український тиждень» проаналізував поточну ситуацію на фронті й визначив ділянки, на яких існує найбільша загроза загострення цього літа. Видання пише, що бойовики робитимуть усе можливе, щоб відтіснити українську армію якнайдалі від Донецька та Горлівки. Також бойовики не раз заявляли про майбутній наступ на Світлодарській дузі. Докладніше про можливі загрози «Український тиждень» попереджає в матеріалі «Напрямки можливих ударів».

Тижневик «Фокус» стверджує, що зараз українська економіка відштовхується від дна. На підтвердження цього тижневик наводить 8 факторів, котрі свідчать про закінчення найважчої фази кризи в Україні. А саме: зміцнення гривні, відновлення доходів українців, зростання промислового виробництва, пожвавлення на ринку праці, збільшення інвестицій в країну. Однак, як зазначає тижневик, є одне «але»: економіка буде відновлюватися повільно і з періодичними потрясіннями.

Адміністрація президента відшуковує прийнятні для себе сценарії майбутніх парламентських і президентських виборів, які намагається якнайдалі відсунути в часі. Як переконує «Український тиждень», найближчим тестом на міцність для коаліції та можливим закінченням нинішнього затишшя стане внесення урядового пакета законопроектів під кодовою назвою «співпраця з МВФ». Про те, чи зможуть вони розсварити політикум і наблизити вибори, «Український тиждень» аналізує в статті «Спаринг-партнери Банкової».

Автор двох українських проектів мосту через Керченську протоку Георгій Росновскій переконує читачів тижневика «Фокус», що з усіх можливих варіантів транспортного переходу з Росії до Криму росіяни обрали найгірший. Про те, що загрожує російському мосту, йдеться в статті «Всім мостам назло».

У НАТО заговорили про надання Україні летальної зброї. Невже Північноатлантичний альянс змінив свою позицію, і чи знає це президент США? Про це дізнавався тижневик «Новое время». Висновки – у публікації «Перегони уявлень».

У цьому ж числі тижневик «Новое время» стверджує, що віртуальний мілітаризм став справжнім лихом для Росії. У Володимира Путіна залишилося лише кілька тижнів, щоб придумати нову ідею, яка б об’єднала росіян і виправдала його агресивний режим. Про те, що може трапитись, якщо Кремль не матиме нових «перемог», «Новое время» розповідає в публікації «Імперія в оточенні».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG