Доступність посилання

ТОП новини

Батьки Джамали: «Перемога дочки згуртувала кримських татар ще більше»


Батьки Джамали про перемогу дочки на «Євробаченні-2016» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:35 0:00

Батьки Джамали про перемогу дочки на «Євробаченні-2016» (відео)

«Бабусі говорили, що сиділи на колінах і читали молитви, щоб перемогла Джамала, вони всі нею пишалися» – батько Алім Джамаладінов

Щодня в будинок сім'ї Джамаладінових стукають десятки журналістів, приїжджають друзі, родичі і навіть незнайомі люди. Батьки Джамали (сценічне ім'я Сусанни Джамаладінової) фізично не встигають приймати всі привітання і відповідати на всі запитання журналістів. З такою увагою української, російської та іноземної преси Галина Тумасова й Алім Джамаладінов стикнулися вперше, розповідають вони журналісту «​Крим.Реалії».

Після перемоги Джамали на пісенному конкурсі «Євробачення-2016» 14 травня в Стокгольмі російські ЗМІ намагаються дискредитувати батьків співачки і довести «нечесність» підсумків конкурсу.

«Батьки Джамали благоденствують у Криму»; «Джамаладінови голосували за возз'єднання Криму з Росією і зараз користуються великими пільгами»; «Кримська влада рекомендує Джамалі змінити громадянство і повернутися до Криму»; «Чвертьмільйона підписали петицію за скасування результатів «Євробачення-2016» – російський медіа-простір рясніє заголовками подібного роду.

Батьки Джамали в інтерв'ю «Крим.Реалії» розповіли, як вони ставляться до таких заяв.

Я тільки хочу побажати всім росіянам і всім, хто говорить таке, – не треба заздрити. Треба навчитися радіти
Галина Тумасова

«Я тільки хочу побажати всім росіянам і всім, хто говорить таке, – не треба заздрити. Треба навчитися радіти. І тоді ми будемо жити дружно, мирно і добре. Треба порадіти. До речі, ніхто з влади до нас не приїжджав, не вітав. На відміну від «Новой волны». Тоді, коли наша донька виграла в цьому конкурсі, були і телеграми від уряду Криму. А поки нас ніхто не вітав», – каже мама Джамали.

Переможниця «Євробачення-2016» на прес-конференції розповіла про те, що під будинком її батьків у Криму чергують російські журналісти.

«Під нашим будинком сплять журналісти каналів «Росія», «Москва24», LifeNews. Вони там чекають. Це дійсно незручно, батьки закривають будинок і їдуть до родичів, ховаються там. Це неприємно. Вони відмовляються давати коментарі», – розповіла співачка.

Батьки Джамали не сумнівалися в перемозі дочки. Вони відзначили, що результати «Євробачення-2016» порадували в Криму не тільки кримських татар.

«Були делегації з Алушти, Сімферополя, Старого Криму, всі вітали. Телефонували з Сімферополя, говорили, що там був салют після того, як оголосили підсумки конкурсу. Кримські татари дуже навіть здорово відсвяткували цю перемогу. Але не тільки, російськомовні теж були, подруги приходили, всі вітали», – кажуть батьки Джамали.

Галина Тумасова розповіла журналістам «Крим.Реалії», про що вони розмовляли з дочкою до і після фіналу конкурсу.

«Вона говорила мені: «Мамо, хто буде приходити – передай всім величезне спасибі. Тому що, коли я виходила на сцену, я відчувала, що за мною народ, і я чула стукіт сердець кожного з них. І я передавала їхній голос». Я думаю, що її перемога згуртувала кримських татар ще більше. Нам навіть дзвонили люди, з якими ми не бачилися 45 років», – розповіла мама співачки.

Бабусі говорили, що сиділи на колінах і читали молитви, щоб перемогла Джамала
Алім Джамаладінов

«І багато людей, з якими я зустрічався, говорили мені, що читали молитви. Бабусі говорили, що сиділи на колінах і читали молитви, щоб перемогла Джамала, вони всі нею пишалися», – зазначив Алім Джамаладінов.

Востаннє Джамала була в Криму в 2014 році. Співачка каже, що «не хоче випробовувати долю» і поки з батьками і родичами зустрічається на материковій частині України.

Національний лідер кримських татар Мустафа Джемілєв, відповідаючи на запитання журналіста «Крим.Реалії» про те, чи безпечно Джамалі повертатися до Криму, порадив їй утриматися від поїздок до батьків.

«Я не думаю, що її там заарештують, але не можна гарантувати, що не будуть влаштовані якісь провокації. Від них можна чекати що завгодно. Я б їй не рекомендував туди їхати», – каже Джемілєв.

Мустафа Джемілєв вважає, що Джамалі небезпечно їздити в Крим (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:16 0:00

14 травня українська виконавиця кримськотатарського походження перемогла у фіналі міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2016». Перемогу співачці принесла пісня «1944», яка розповідає про масову депортацію кримськотатарського народу до Середньої Азії в 1944 році.

Загалом, за результатами голосування національних журі країн-учасниць «Євробачення-2016» і смс-голосування глядачів Джамала набрала 534 бали. На другому місці – Австралія, на третьому – Росія.

У 61-му пісенному конкурсі «Євробачення» брали участь 42 країни, у фінал вийшли представники 26 країн. За правилами Європейського мовного союзу, країна, визнана переможцем, отримує право в наступному році приймати конкурс у себе, але може відмовитися від цього.

Україна вже приймала «Євробачення» – у 2005 році після того, як у конкурсі «Євробачення-2004» перемогла українська співачка Руслана.

Оригінал публікації – на сайті «Крим.Реалії»

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG