Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація з безпекою журналістів в Україні складна, влада має покласти край безкарності – ОБСЄ


Дуня Міятович
Дуня Міятович

«Закликаю владу зробити все можливе, щоб тримати це питання на порядку денному» – Міятович

Представник ОБСЄ з питань ЗМІ Дуня Міятович у вівторок закликала владу України оперативно розслідувати напад на Анатолія Остапенка, журналіста «Громадського» у Запоріжжі. Остапенко був жорстоко побитий у вівторок трьома невідомими чоловіками дорогою до місця роботи. У результаті нападу він отримав кілька поранень.

«По мірі розгортання в Україні складної, з точки зору безпеки журналістів, ситуації, я знову закликаю владу зробити все можливе, щоб тримати це питання на порядку денному і покласти край безкарності за ці злочини», – сказала Міятович.

Вона також згадала про випадок нападу у Києві на офіс телеканалу «Україна» 22 квітня групи із близько 15 осіб; перешкоди роботі Віталія Франзюка, оператора каналу «НТН» з боку кількох осіб за присутності поліції під час зйомок місця злочину у Києві 6 квітня. Повідомлялось про пошкодження камери Франзюка; напад і залякування журналістів каналу «1+1» у Києві 1 квітня; підпал офісу телевізійної студії Конотопського каналу в Сумській області 1 квітня.

Представник ОБСЄ з питань свободи засобів масової інформації стежить за розвитком ситуації із ЗМІ у всіх 57 державах-учасницях ОБСЄ. Вона попереджає про порушення свободи вираження думок та свободи засобів масової інформації та сприяє повному дотриманню членами ОБСЄ зобов'язань щодо свободи ЗМІ.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG