Доступність посилання

ТОП новини

США та ЄС мусять поховати Мінські угоди – експерт Інституту Маккейна


Девід Креймер
Девід Креймер

«Ми повинні припинити витрачати наш час, намагаючись вести переговори про те, існування чого Росія навіть не визнає»

Мінські угоди себе вичерпали і Захід має відмовитись від такого формату врегулювання ситуації на сході України, переконаний колишній високопосадовець Державного департаменту США, екс-президент Freedom House, а нині експерт Інституту Маккейна Девід Креймер. Про це він сказав в коментарі «Голосу Америки».

«На мій погляд, Сполучені Штати та Європейський Союз разом мусять поховати Мінські домовленості. Ситуація в Україні не повинна бути відповідальністю України. Це має бути відповідальність Заходу», – наголосив Креймер.

На його думку, Кремль має отримати однозначний сигнал про те, що санкції залишатимуться доти, доки не залишиться жодних ознак агресії і посягання з боку Росії щодо України.

«Замість переговорів з Росією має бути видана проста декларація, в якій говориться, що санкції мають залишатися і навіть посилюватися доти, доки Росія не почне поважати український суверенітет т територіальну цілісність, поки не виведе свої війська та озброєння, і не поверне в Україну викрадених українців. Кордон має повернутися під контроль України», – сказав експерт Інституту Маккейна.

Девід Креймер переконаний, що Російська Федерація – не та сторона, з якою можна проводити ефективні переговори згідно з нормами міжнародного права.

«Немає жодного сенсу вести переговори з Москвою. Москва навіть не визнає наявність російських військ в Україні, що, як ми знаємо – повна брехня. Ми повинні припинити витрачати наш час, намагаючись вести переговори про те, існування чого Росія навіть не визнає», – додав Девід Креймер.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG