Доступність посилання

ТОП новини

У мережі поширили фейкове зображення київського «Маршу рівності»


Деякі сайти і спільноти у соцмережах проілюстрували київський «Марш рівності» фотографією з гей-параду у Франції

Цими днями деякі сайти і спільноти у соцмережах поширювали зображення із людьми в БДСМ-вбранні, які повзають по асфальту на колінах. При цьому в тексті, або підпису йшлося про Україну і київський «Марш рівності». Як виявилось, це зображення було зроблено не в Україні під час цьогорічного маршу, а у Франції.

12 червня французька версія сайту «Novorossia Today» проілюструвала матеріал про «ЛГБТ-марш рівності», що днями проходив у Києві, зображенням із людьми в БДСМ-вбранні, які повзають по асфальту на колінах. Текст вийшов із заголовком: «Гей-парад у Києві. Україна, держава підпорядкована і гомосексуально зґвалтована».

У тексті розповідають про «разюче видовище» в недільний день 12 червня у Києві: чоловіки та жінки, близько 700 людей, пройшлись Києвом під ЛГБТ-прапорами. «Саме під цими ж прапорами чоловіки, вдягнені в собак, із собачими головами на своїх головах, рачки йшли на повідцях в інших чоловіків, вдягнених в есесівців чи у збочених і жорстоких рабовласників, поруч із українським прапором у Парижі минулого року», – мовилося далі в тексті. Далі все теж присвячено Києву: «Світові еліти говорять про третій гей-парад у Києві, що мав великий успіх» – так само, як у Парижі чи Берліні, в Києві метою маршу було змусити населення України продефілювати в костюмах собак під прапором ЛГБТ і «гомосексуально зґвалтувати весь народ», «зробити повіями красивих українських жінок» і «змусити рабське населення задуматися». Автор тексту також пише, що гей-парад - це величезна метафора для того, щоб показати підпорядкування великої нації держави Сполученим Штатам Америки.

Сайт «Novorossia Today» не підписав зображення, яким проілюстрували текст. І хоча там формально й не стверджували, що це фото з Києва, читач дуже легко подумає, що це й є той київський марш 2016 року, про який йдеться у матеріалі.

Це ж саме зображення поширювали у соцмережах, зокрема, у спільнотах соцмережі «ВКонтакте» «Антимайдан», «Пан Лѣвъ Натановїчъ Щаранский & його вірний кiт», «Лівий Сектор України» та інших.

У спільноті «Пан Лѣвъ Натановїчъ Щаранский & його вірний кiт» зображення підписали як: «Перемоги української демократії пост». В інших спільнотах не підписували, де саме зроблено це фото, і користувачі теж могли зробити висновок, що це Україна.

Як виявилось, це зображення зроблено у Франції, а не в Україні. У спільноті «Антимайдан» лише пізніше вказали, що це Франція, а не Україна, що обурило деяких користувачів соцмереж.

У коментарях прикріпили відео події – це був гей-парад у французькому місті Бордо.


Про те, що це фото із гей-прайду у Франції, свідчать і інші зображення у мережі, на яких можна розгледіти тих самих чоловіків у тих самих костюмах.

Фотографії з київського «Маршу рівності» 2016 року можна подивитись тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG