Доступність посилання

ТОП новини

В Україні йде зачистка політичних конкурентів? (Огляд преси)


Рейтингових кандидатів на посаду президента почали активніше критикувати – видання

Три найрейтинговіші кандидати на посаду президента України отримали неприємні сюрпризи. Як інформує газета «Україна молода», останнім часом Тимошенко, Ляшко та Садовий зазнали критики від перших осіб держави. Масована атака на цих політиків змушує газетярів ретельно проаналізувати склад політичного повітря: чи не пахне, бува, в ньому виборами. І чи не йде зачистка конкурентів. Про те, за що критикують Ляшка, Тимошенко та Садового, «Україна молода» розповідає в статті «Порох вибухнув».

Головна причина проблем в Україні – відсутність боротьби з олігархами і корупцією, переконує експерт газети «День». Він наголошує, що закони ухвалюються, змінюються, фіскальні органи створюються, а корупція як була, так і залишається. «Порішала» – ключове слово, яке дає відповідь на сутність негативних процесів новітньої історії України. Українці існують «від Майдану до Майдану» в умовах гри шулерів, усвідомлюючи номінальність законів, девальвацію права і домінацію безкарних «рєшал», переконує газета.

Шахтарі, медики та викладачі виходитимуть на пенсію пізніше. Як інформує газета «Сегодня», Кабмін скоротив перелік спеціальностей і посад, що дають українцям право виходу на пенсію на пільгових умовах. Список урізали на 40%. В уряді пояснюють, що не всі «пільговики» дійсно працюють у складних умовах, а урізання скоротить дірку в бюджеті Пенсійного фонду. Газета «Сегодня» з'ясувала, хто буде виходити на заслужений відпочинок за новими правилами.

Добігає кінця останній додатковий тиждень здачі ЗНО-2016. І поки ті, хто з різних причин не встиг пройти тестування з основним потоком, доздають необхідні предмети, Український центр оцінювання якості освіти підрахував проміжні результати тих, хто складав іспити з 5 травня по 17 червня. Газета «Сегодня» дізналася, як юні українці впоралися із завданнями. З’ясувалось, що найкраще випускники знають географію та іспанську мову, а найгірше – німецьку. Також майбутні студенти підтягнули математику, а українську, навпаки, завалили.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG