Доступність посилання

ТОП новини

Різдво Юлії Тимошенко.


Геннадій Сахаров Дніпропетровськ, 9 січня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Юлія Тимошенко зустріла Різдво у Дніпропетровську у родинному колі. Вона також відвідала художника-баталіста Сергія Чайку у його помешканні-майстерні і не обійшла увагою місцеве телебачення, де виступила у прямому ефірі 9-го телеканалу, який належить групі “Приват”.

Чи відвідала Юлія Тимошенко церкву, залишилося невідомим. Хоч спочатку планувалося її перебування на різдвяній службі у одному місцевих храмів УПЦ Київського патріархату.

Увечері 7 січня Юлія Тимошенко у оточенні партійних товаришів, зокрема голови обласного виборчого штабу блоку БЮТ, ексміністра агропромислового комплексу України Івана Кириленка, голови обласної організації партій “Батьківщина” тітки пані Юлії Антоніни Ульяхіної, місцевого бізнесмена Ґареґіна Арутюнова і у супроводі заступниці голови обласної ради Галини Булавки побувала в гостях у дніпропетровського художника-баталіста Сергія Чайки.

Юлія Тимошенко і Сергій Чайка
Художник Чайка, українець, котрий у 1989 році переїхав до Дніпропетровська з Москви, відомий тим що намалював низку батальних картин, пов’язаних з історією українського козацтва. Зокрема він вперше зобразив морські абордажні бої козаків і руйнування Січі. Дві з його батальних картин будуть анімовані і використані як тло у батальних сценах фільму про Україну, який знімає відомий польський режисер Єжи Ґофман.

Захопившись романтикою помаранчевої революції, Сергій Чайка створив дві картини, на яких головним персонажем є Юлія Тимошенко. Пані Юлія, побачивши ті картини, була розчулена. На одній з них Юлія Тимошенко зображена поряд із небесним воїнством і шерегом загону “Беркут”, на другій вона на незагнузданому коні летить понад натовпом політичних діячів і персонажів Майдану, серед яких Ющенко, Лукашенко, Путін, Мороз, Кучма, Єхануров, Литвин, баба Параска та інші відомі особи. Путін на картині тримає у руках вузду щоб загнуздати коня, асоцийованого з Україною. У картині наявно відчувається гротеск і особисте шанобливе ставлення художника до Юлії Тимошенко.

Гротескною є і незавершена картина, де у манері росіянина Іллі Глазунова, але не статично а у фазах руху, зображені дійові особи українського політикуму, минулих виборів і помаранчевої революції.

Близька до завершення батальна картина “Атака під Хотином”, призначена у подарунок Вікторові Ющенку. Після бесіди з художником Юлія Тимошенко подарувала його родині ексклюзивне видання Закону Божого і, особливо відзначивши батальні картини Сергія Чайки, сказала:


“Моє Різдво, яке я святкую сьогодні, є унікальним. У мене тепло на душі від того що я побувала у своєї мами, це дуже рідко стається. А по друге я маю сьогодні велику честь бути саме на Різдво поряд з людиною, яка уособлює сьогодні мою рідну Україну, яка і у серці і у душі і у розумі несе історію України, її динаміку, її майбутнє. І у кожній картині, яку я бачу сьогодні, закладена унікальність України... Мені здається що нам усім цього дуже не вистачає тому що ми зробили прорив підчас президентських виборів, рубонули, виклалися, сили усі вклали у цю перемогу і тепер у нас є відчуття якби такого вакууму, що воно не заповнене сьогодні потужним поступом далі. Це не так. Я вважаю що саме натхнення, воно у нас є, і саме у тих картинах, які я сьогодні бачу, те натхнення передається миттєво у серце і ми знаємо, що ми зробили перший крок – це наша революція, а далі ми будемо рухатись для того щоб будувати Україну. Сьогодні всі шляхи для України відкриті і я думаю що ми спільно бачимо ці можливості, кожен зі своєї точки зору, але я сьогодні відчула поряд однодумця, людину, яка так само як і я відчуває світ”.


Юлія Тимошенко зазначила що картини Сергія Чайки заслуговують на те щоб представляти Україну на світовому рівні.


XS
SM
MD
LG