Доступність посилання

ТОП новини

Заява Олександра Тимошенка


Заява Олександра Тимошенка

Нинішнє рішення Європейського суду з прав людини наочно продемонструвало всьому світові, що лідер опозиції Юлія Тимошенко була незаконно арештована і всі ці роки перебувала як політичний в’язень у тюрмах режиму Януковича. Нарешті весь світ повинен усвідомити те, що в Україні справді порушуються права людини, є політичні в’язні, люди без суду і слідства роками перебувають у тюрмі.

Від початку цього процесу було зрозуміло, що організаторами політичного переслідування Юлії Тимошенко є особисто президент Віктор Янукович і його найближче оточення – Кузьмін, Хорошковський, Льовочкін, Флорова, Киреєв та інші, яких увесь світ повинен визнати як осіб, які вчинили тяжкі злочини проти прав і свобод громадян, і як мінімум – заборонити їм в’їзд до цивілізованих країн.

Європейський суд засудив владу України за свавілля, за свавільний арешт і утримання під вартою сильного політичного діяча і просто жінки, матері і дружини. Тому я вимагає від української влади звільнити Юлію Тимошенко. Вона повинна невідкладно отримати необхідне медичне лікування на волі, вона повинна бути повністю реабілітована і приступити до активної діяльності з порятунку України від чинного окупаційного режиму.

Визнання Європою незаконного і політичного мотивів арешту Юлії Тимошенко – це також визнання незаконного переслідування членів її уряду, таких, як Луценка, Данилишина, Філіпчука, Макаренка, Діденка та інших. Всі, хто розпочав ці переслідування, повинні бути найсерйозніше покарані й відповісти за законом.

Я вдячний усьому світові за підтримку нашої боротьби проти режиму Януковича і підтримку моєї дружини Юлії Тимошенко. Особливо вдячний суддям Європейського суду з прав людини, які одноголосно ухвалили рішення і закликали до встановлення справедливості. Юлія завжди вірила у справедливість, вона закликала за неї боротися.

Ось тому і я у ці великі дні перед Пасхою закликаю президента Віктора Януковича і волаю до його Богопошани і свідомості, які, можливо, ще залишились, – не гаючись звільнити Юлію Тимошенко, дати їй свободу і, можливо, покаятись за вчинені гріхи.

Прага, 30 квітня 2013
XS
SM
MD
LG