Доступність посилання

ТОП новини

Україну мають...


Ось живеш собі, чогось прагнеш, чимось цікавишся, комусь віриш, чиєюсь дружбою дорожиш. Дратуєшся від того, що дороги у ямах, що сміття по вуха, що лайка стала звичайною вуличною мовою. Рахуєш гроші, бо все стрімко подорожчало щонайменше відсотків на двадцять. Дітям без кінця повторюєш – вчися, рівняйся на кращих, шукай свій талант, будь людиною!

Обурюєшся, що тобі кажуть неправду з екрана телевізора, при цьому клянучись, що працюють не покладаючи рук лише в інтересах народу та України. Але вагаєшся у своїх висновках, бо справжніх державних політиків за часи своєї незалежності Україна ще не мала. Хто був іншим й мислив як державотворець – загинув в аваріях. А усі інші використали владу, щоб зміцнити статки своїх родин-кланів, щоб закріпитися у списку багачів, щоб вирвати собі шматок колись «всенародного» багатства, а країну так і залишили на узбіччі прогресу.

Та людина так влаштована, що сподівається на краще до останнього. Розум уперто відмовляється все замальовувати чорним і шукає зерна оптимізму навіть у білбордах, на яких Віктор Янукович вітає українців не лише з Різдвом та Новим роком, а й з 20-ю річницею Незалежності.

Але ж усьому є межа! І вона вже перейдена!

Україну мають! І мають у найбрутальніший спосіб! І цим пишаються! І вважають, що саме їхні непересічні таланти (бути професором без навіть базових знань, керувати економікою без жодних уявлень про механізми функціонування світової економіки; керувати країною без жодної поваги до неї, без жодних знань про її культуру, історію й традиції) і дають їм право відчувати себе зараз настільки безкарними й могутніми, що усілякі ігри у пристойність уже просто зайві.

«Україну мають таланти» – сказали усім нам! І ці «таланти» зібралися разом у «честь имеющего» Яна Табачника, щоб під звучання «Мурки» у виконанні заступника генпрокурора позбавити нас усіляких ілюзій.

  • Зображення 16x9

    Ірина Штогрін

    Редактор інформаційних програм Радіо Свобода з жовтня 2007 року. Редактор спецпроектів «Із архівів КДБ», «Сандармох», «Донецький аеропорт», «Українська Гельсінська група», «Голодомор», «Ті, хто знає» та інших. Ведуча та редактор телевізійного проекту «Ми разом». Автор ідеї та укладач документальної книги «АД 242». Автор ідеї, режисер та продюсер документального фільму «СІЧ». Працювала коментатором редакції культура Всесвітньої служби Радіо Україна Національної телерадіокомпанії, головним редактором служби новин радіостанції «Наше радіо», редактором проекту Міжнародної організації з міграції щодо протидії торгівлі людьми. Закінчила філософський факультет Ростовського університету. Пройшла бімедіальний курс з теле- та радіожурналістики Інтерньюз-Україна та кілька навчальних курсів «IREX ПроМедіа». 

XS
SM
MD
LG