Доступність посилання

ТОП новини

Довкола самі вороги


На передвиборному з’їзді Партії регіонів мене найбільше вразили заходи безпеки. Особливо – щільність охорони Віктора Януковича. Навіть серед соратників-однопартійців Віктор Федорович пересувається під посиленою охороною.

Як людина, що цікавиться історією, хочу зауважити, що такої щільної охорони непомітно на фотографіях найодіозніших диктаторів ХХ століття (утім, можливо, їхні охоронці були професійнішими і непомітнішими). Зрештою, свого часу Леоніда Кучму охороняли значно «ліберальніше». Охорона Віктора Ющенка свого часу створювала масу незручностей, але також не виглядала так «переконливо».

Один із моїх знайомих висловив дуже влучне і правдоподібне зауваження: «Лідер» натякає соратникам, що він і їм не надто довіряє. І справді, багато хто із соратників поводив себе у 2004-2005 роках не найвідданіше, тож, чи варто їм аж надто довіряти?..

Останнім часом доводилося багато чути про загострення внутрішньої боротьби в Партії регіонів. Така щільна охорона є опосередкованим свідченням того, що, попри удавану монолітність, пристрасті там вирують неабиякі.

Минулого року Віктор Янукович розповів, як він інкогніто гуляв Києвом і його «затисли в кут». Або ця історія не відповідає дійсності, або після того затискання Янукович дуже розчарувався у співвітчизниках.

Думки, висловлені в розділі «Блоги», передають погляди самих авторів і не конче відображають позицію Радіо Свобода
  • Зображення 16x9

    Дмитро Шурхало

    Співпрацюю з Радіо Свобода, був кореcпондентом і редактором (2008–2017), зараз веду програму «Історична Свобода». Спеціалізуюсь на політиці та історії. Народився в 1976 році у Сумах. Закінчив факультет журналістики Львівського університету імені Івана Франка. Працював у газетах «Пост-Поступ», «Київські відомості», «Вечірні вісті», журналі «Власть дєнєг». Автор книжок «Українська якбитологія», «Міфи Другої світової війни» та «Скоропадський, Маннергейм, Врангель: кавалеристи-державники».

XS
SM
MD
LG