Доступність посилання

ТОП новини

Швеція підтримує євроінтеграцію України


У перебігу візиту до Стокгольма Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко в п’ятницю її шведський колега Фредрік Райнфельдт заявив на прес-конференції: «Ми маємо спільне бажання, щоб Україна підписала угоду про асоціацію з ЄС наступної осені».

Голова українського уряду зі свого боку заявила про «повне взаєморозуміння» двох сторін у тому, що європейська інтеграція, а також посилення економічної співпраці, є «стратегічними напрямками» співпраці України і Швеції.

Тимошенко подякувала Райнфельдтові за «надзвичайно важливі двосторонні переговори, які стосуються євроінтеграції України».

Вона звернула увагу на особливий зміст нинішнього візиту української делегації до Швеції, бо саме Швеція, разом із Польщею, стала ініціатором нової програми Європейського Союзу – Східного партнерства.

За її словами, це «відкриває новий, ефективний і найкоротший шлях до інтеграції України в ЄС».

Крім того, у другій половині наступного року Швеція головуватиме в Євросоюзі.

Юлія Тимошенко відтак попросила голову шведського уряду надати щонайбільше сприяння євроінтеграційним прагненням України під час цього головування, зокрема й у підписанні нової, посиленої угоди про асоціацію з ЄС.

За її словами, інтеграція до ЄС є стратегічним завданням для України.

Європейська інтеграція була темою і ще кількох зустрічей Юлії Тимошенко з представниками керівництва Швеції.

Також у перебігу візиту делегації України в п’ятницю підписали кілька двосторонніх міжурядових документів у галузі енергетики і охорони довкілля.
XS
SM
MD
LG