Доступність посилання

ТОП новини

Росія вважає недоцільною угоду про співпрацю з СБУ в архівній галузі – В’ятрович


В ефірі Радіо Свобода керівник департаменту архівного забезпечення Служби безпеки України Володимир В’ятрович зазначив, що справа про геноцид українського народу, влаштований шляхом Голодомору в 1932–33 роках в Україні, на сьогодні перебуває у завершальній стадії.

За його словами, кілька днів тому відбулася зустріч за участю Президента України, генерального прокурора, представників СБУ та експертів. Під час зустрічі повідомили, що впродовж тижня ця справа буде завершена і її передадуть до Генеральної прокуратури, яка направить документи до суду.

«На жаль практично немає співпраці з Російською Федерацією в цій сфері. Хоча ми неодноразово зверталися за документами, які могли б додатково пролити світло на питання, які стосуються Голодомору», – сказав Володимир В’ятрович.

«Крім того, весною цього року СБУ виступила з ініціативою підписання спеціальної угоди в архівній галузі. Аналогічні угоди в нас є з нашими польськими та чеськими колегами. Готуємо з литовськими та угорськими. На жаль ми отримали негативну відповідь з Російської Федерації, що така угода не вважається доцільною», – сказав в ефірі Радіо Свобода керівник департаменту архівного забезпечення Служби безпеки України Володимир В’ятрович.

Сьогодні в Україні відзначають День працівників архівних установ.
XS
SM
MD
LG