Доступність посилання

ТОП новини

Юрій Костенко: Потрібне партнерство з НАТО, хоч би й без юридичного членства, як то робить Росія


Кандидат на посаду Президента України, голова Української народної партії Юрій Костенко в ефірі Радіо Свобода в суботу заявив, що він і його політична сила виступають за те, щоб використовувати весь потенціал, який має Україна, виключно в інтересах своєї держави і відтак в інтересах народу.

«Коли ми від політичного романтизму перейдемо до прагматизму (жорстокого навіть), сутність якого полягає в тому, що все, що вигідно Україні і дає прибутки Україні, вигідно українському громадянинові і кожній політичній силі, яка незалежно від її політичного кольору повинна молитися на національний інтерес України, – от тоді ми можемо дуже швидко встановити таку систему партнерства, навіть поза юридичним членством у НАТО, яка буде вигідна Україні», – сказав він.

При цьому Юрій Костенко наголосив: «До речі, Росія йде саме цим шляхом. На словах говорячи про суперечності, про те, що російський військовий блок і блок НАТО – це антагоністи політичні, – але тим не менше Росія набагато далі просунулася у співпраці з НАТО».

«Якби ми стали країною-членом НАТО, то тоді на 100 відсотків країни-члени НАТО не займалися б розробкою власного військово-транспортного літака, а використовували б наш український літак, і це було б колосальною вигодою для української економіки, для військово-промислового комплексу й загалом для розвитку економіки», – сказав він, згадуючи про унікальний український літак Ан-70, розвиток якого, за його словами, заблокувала Росія.

«Ми маємо не тільки літак – ми маємо прекрасну бронетехніку. Про танк я вже згадав. Ми маємо прекрасну броньовану сталь, яка може використовуватися при виготовленні військової техніки країн-членів НАТО», – сказав Юрій Костенко.
XS
SM
MD
LG