Доступність посилання

ТОП новини

Калуш на місцевому референдумі визнали зоною екологічного лиха


На місцевому референдумі, що відбувся в місті Калуші на Івано-Франківщині одночасно з виборами Президента, понад 30 тисяч місцевих жителів визнали територію свого міста зоною екологічного лиха та висловилися за надання місту статусу території надзвичайної екологічної ситуації.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, тепер у Калуші сподіваються, що центральна влада зверне увагу на екологічні проблеми міста, а після ухвалення відповідного указу Президента у держбюджеті-2010 окремим рядком буде визначене фінансування на вирішення нагальних екологічних проблем міста.

Головні екологічні пробеми Калуша пов’язані з наслідками калійного виробництва – переповнення хімічними відходами хвостосховищ, Домбровського кар’єру і загроза засолення ґрунтів та потрапляння їх у ріки басейну Лімниці і Дністра; загроза провалів підземних порожнин на місці відпрацьованих шахт, відселенню підлягають десятки родин; зберігання 11 тисяч тонн гексахлорбензолу на єдиному в Європі полігоні токсичних відходів.

Місцевий референдум проходив окремо від президентських виборів на основі рішення Калуської міської ради від 17 листопада минулого року та розпорядження міського голови про створення 29 дільничних комісій.

Були утворені окремі виборчі комісії, з окремими скриньками для голосування. Рішення про проведення референдуму було погоджене з ТВК № 86.
XS
SM
MD
LG