Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко визнав ОУН-УПА учасниками боротьби за незалежність України


Президент Віктор Ющенко визнав воїнів Організації українських націоналістів й Української повстанської армії учасниками боротьби за незалежність України. Про це він сказав під час заходів із вшанування пам’яті героїв Крут у Чернігівській області.

«Я підписав указ про вшанування учасників боротьби за незалежність України в ХХ столітті», – сказав Ющенко, уточнивши, що указ був підписаний 28 січня.

За словами Президента, відповідно до цього указу учасниками боротьби за незалежність України визнаються члени формувань Української Центральної Ради, Української Народної Республіки, Західноукраїнської Народної Республіки, Української держави Гетьманату, Української військової організації, Організації народної оборони «Карпатська Січ», Організації українських націоналістів, Української повстанської армії, Української головної визвольної ради й інших військових формувань, які боролися за незалежність України.

Як заявив Ющенко, він доручив Кабінету Міністрів розробити й подати у Верховну Раду законопроект, який би визначив правовий статус учасників визвольної боротьби.

22 січня Президент Віктор Ющенко надав звання Героя України лідерові Організації українських націоналістів Степану Бандері.
XS
SM
MD
LG