Доступність посилання

ТОП новини

Янукович доможеться безвізового режиму з ЄС – Зленко


Новообраний Президент Віктор Янукович зробить все для того, щоб домогтися від Євросоюзу запровадження безвізового режиму для України. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив колишній міністр закордонних справ Анатолій Зленко.

«Я працював із Януковичем як із прем’єром і я знаю, що це людина, зорієнтована на результат. Він любить вирішувати такі складні питання. Я думаю, що сказати, що «дожме» – це не літературне слово і я не хотів би його вживати. Але я думаю, що все буде зробленого для того, щоб зробити цей безвізовий режим», – сказав Зленко.

За його словами, для отримання безвізового режиму Україні потрібно виконати певні умови.

«Нам треба буде виконати деякі умови, які адаптували б нас до тих стандартів і вимог, які сьогодні ставить перед нами Європейський Союз. Перш за все йдеться про адміністративні заходи – це стосується Міністерства внутрішніх справ, Міністерства юстиції, і прикордонників, і МЗС, і цілої низки міністерств та відомств, які причетні до цього безвізового режиму», – сказав дипломат.

Як заявив Анатолій Зленко, центральним вектором у зовнішній політиці нового Президента має бути європейська інтеграція. За його словами, те, що перший візит, як очікується, Янукович здійснить 1 березня до Брюсселя, якраз і відповідає цьому «центральному вектору».

«Я думаю, що це нормальний візит, який дасть можливість познайомитися з представниками Єврокомісії та Євросоюзу, а з іншого боку, звичайно, довести головні, так би мовити, напрями зовнішньополітичної діяльності в контексті реалізації європейської інтеграції», – заявив екс-міністр закордонних справ.
XS
SM
MD
LG