Доступність посилання

ТОП новини

Депутат-«регіонал» Лук’янов: Азарову на сьогодні не вистачає 3–4 голоси, щоб стати прем’єром


Народний депутат від Партії регіонів Владислав Лук’янов стверджує, що нині у Верховній Раді достатньо голосів, щоб відправити у відставку Юлію Тимошенко з посади Прем’єр-міністра.

В ефірі Радіо Свобода він заявив: «Не питання відправити пані Тимошенко у відставку хоч завтра. Така більшість є і майже 45 депутатів від блоку «Наша Україна» (Блоку «Наша Україна – Наша самооборона» – ред.) готові відправити Тимошенко у відставку – це не проблема. Але проблема – визначити, хто може бути Прем’єр-міністром, під кого можна об’єднати цю більшість».

За словами Владислава Лук’янова, представнику Партії регіонів Миколі Азарову на сьогодні не вистачає 3–4 голоси, щоб стати прем’єром. «Але я сподіваюся, що ми можемо знайти ці 3–4 голоси для того, щоб створити коаліцію з Прем’єр-міністром Миколою Азаровим», – каже він.

При цьому Лук’янов зауважив: «Є інші варіанти, які запропонував Віктор Янукович, – Тігіпко або Яценюк. Я думаю, що кожен із цих для політики молодих реформаторів теж міг би очолити команду, але програма мусить бути Президента України, тому що він йшов із цією програмою на вибори і суспільство очікує реалізації зараз саме цієї програми».

Владислав Лук’янов не виключає, що Партія регіонів могла б створити парламентську коаліцію з БЮТ, хоча на сьогоднішній день, вважає він, це майже нереально.

Реальніше, за його словами, створення коаліції Партії регіонів із блоком «Наша Україна – Народна самооборона».

«Наша Україна…» – це блок партій, майже десяток політичних команд, які мають орієнтацію на своїх лідерів, і ми робимо все, проводячи зараз консультації і переговори з ними, щоб скласти спільне бачення програми виходу із кризи і програми розвитку», – заявив «регіонал» Владислав Лук’янов в ефірі Радіо Свобода.
XS
SM
MD
LG