Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: потрібно створювати коаліцію, інакше – дострокові вибори


Президент України Віктор Янукович закликав лідерів фракцій не зволікати і вже сьогодні розпочати переговори про створення нової коаліції, інакше можливий варіант дострокових парламентських виборів.

Як повідомляє прес-служба глави держави, про це йшлося під час зустрічі з представниками усіх парламентських фракцій та головою Верховної Ради України Володимиром Литвином.

«Крок, який сьогодні зробив парламент, відкриває шлях до формування нової коаліції. Я вас запрошую до співпраці і готовий бути вашим партнером. Я буду діяти виключно в інтересах держави, суспільства та в рамках чинного законодавства», – наголосив Янукович.

За словами Президента, жодних умов фракціям він ставити не хоче. «Навіть – фракції Партії регіонів. Я хотів би, щоб ви найближчими днями самі домовилися про створення коаліції, яка запропонувала б кандидатуру прем’єр-міністра і уряд. Знайдіть політичну волю і домовтеся. Нам треба подолати кризу державного управління і рухатися вперед. Цього очікує суспільство і наші партнери у світі», – наголосив Президент, звертаючись до учасників зустрічі, наголосивши, що у протилежному випадку залишиться варіант дострокових парламентських виборів.

Керівництво парламенту і представники фракцій погодилися з необхідністю проведення переговорів зі створення нової парламентської коаліції та висловили готовність їх розпочати, йдеться у повідомленні.

Водночас віце-спікер, представник БЮТ Микола Томенко заявив, що його політична сила вирішила йти в опозицію. Таким чином, БЮТ не братиме участі у переговорах.
XS
SM
MD
LG