Доступність посилання

ТОП новини

Українськi вiйськовi у квiтнi вiзьмуть участь у навчаннях Сил реагування НАТО


Українськi вiйськовослужбовцi наступного місяця вiзьмуть участь у мiжнародних сертифiкацiйних навчаннях Сил реагування НАТО «Золота маска-2010».

Як повiдомляє сьогодні прес-служба Мiнiстерства оборони, пiд час навчань, що вiдбудуться на територiї Нiмеччини, буде проведена сертифiкацiя багатонацiональних оперативно-тактичних сил радiацiйного, хiмiчного та бiологiчного захисту пiд проводом Нiмеччини до участi у 15-й ротацiї Сил реагування НАТО.

За повідомленням, 3 березня в Києвi в управлiннi євроатлантичної iнтеграцiї Генерального штабу ЗСУ завершилася пiдсумкова конференцiя з планування навчань «Золота маска-2010». Упродовж двох днiв українськi вiйськовi та представники країн НАТО обговорювали сценарiй проведення навчань, список озброєнь i вiйськової технiки, якi залучатимуть.

Мiноборони готує вiдповiднi пiдроздiли для участi в Силах реагування НАТО. Першими участь у ротацiї вiзьмуть сили радiацiйного, хiмiчного, бiологiчного захисту.

Ранiше начальник Генерального штабу Iван Свида повiдомив, що в Мiноборони визначили 12 пiдроздiлiв, якi готуються за стандартами НАТО. Вiн додав, що планується участь українських пiдроздiлiв у 15-й i 16-й ротаціях Сил реагування Альянсу, вiдповiдно в другiй половинi 2010 року i першiй половинi 2011 року.

Крiм того, вiдомство вже розробило законопроект, який стосується участi пiдроздiлiв Збройних сил України в Силах реагування НАТО.

Участь у таких пiдроздiлах Альянсу передбачає перебування українських вiйськових на територiї України, але в разi необхiдностi вони оперативно можуть увiйти до складу Сил i вiдбути в точку призначення. Керiвництво Генштабу запевняє, що українськi пiдроздiли, сили та технiка застосовуватимуться тiльки для мирних операцiй i лише для лiквiдацiї наслiдкiв техногенних i надзвичайних ситуацiй.
XS
SM
MD
LG