Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську з допомогою Швейцарії вчитимуть лісівників Західного регіону


Гірське лісівництво має свою специфіку, і підготовка фахівців – теж. Про це сказав заступник голови Держкомлісгоспу України Олексій Пристая сьогодні на відкритті в Івано-Франківську Карпатського регіонального начального центру.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, такий центр створили в рамках Швейцарсько-українського проекту FORZA за підтримки Укрцентркадрлісу, Українського НДІ гірського лісівництва та Івано-Франківського обласного управління лісового і мисливського господарства.

Слухачами центру будуть фахівці основної ланки працівників лісового господарства – майстри лісу (колишні лісники) Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської та Чернівецької областей.

За словами керівника центру Михайла Гошовського, для них важливими є «ази роботи з ведення лісового господарства, лісоексплуатації, лісозаготівель, насінництва». Окремо акцентуватиметься на проблемах охорони і захисту лісів, екології.

Завдяки проекту закуплені меблі, комп’ютерна та оргтехніка, навчальна й методична література. На це виділили 150 тисяч гривень.
Директор Швейцарського бюро зі співпраці в Україні Мануель Еттер заявив, що розвиток лісівництва в Карпатах є важливим не лише для України, а для Європи в цілому. А допомогу у сфері лісового господарства він назвав найуспішнішим із швейцарських проектів в нашій державі.

Перша група з 25 слухачів розпочала сьогодні навчання в Карпатському регіональному центрі.

Це другий в Україні навчальний центр для фахівців лісового господарства.
XS
SM
MD
LG