Доступність посилання

ТОП новини

В Україні відновлять вільні економічні зони – Семиноженко


Віце-прем’єр-міністр Володимир Семиноженко заявив сьогодні в Харкові, що в Україні знову створять вільні економічні зони, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

«Уже дані доручення про відновлення на новому етапі того, що було зруйновано 2005 року і що завдало величезної шкоди», – заявив Семиноженко.

За словами віце-прем’єра, до законодавства будуть внесені зміни, які передбачатимуть відновлення роботи спеціального режиму інвестиційної діяльності на території Харкова та підтримку, зокрема, заводу імені Малишева.

Іще з 1990-х років в Україні створили понад десяток «спеціальних (вільних) економічних зон» і майже десяток «територій пріоритетного розвитку зі спеціальним режимом інвестиційної діяльності», одну з останніх якраз у Харкові, але 2005 року їхні пільги скасували.

Фахівці звертали тоді увагу, що умови доступу до можливості працювати в таких зонах і територіях були нерівні для різних інвесторів, що закони про створення цих зон були ухвалені з порушеннями чинного законодавства і що самі ці утворення в їхньому українському варіанті виявилися неефективними, так що навіть Світовий банк і Міжнародний валютний фонд вимагали від України переглянути своє ставлення до цих зон.
XS
SM
MD
LG