Доступність посилання

ТОП новини

Вибори в Угорщині можуть повернути до влади правих


В Угорщині в неділю відбуваються парламентські вибори, за результатами яких, як виглядає, до влади може повернутися правоцентристська партія, відома скорочено як «Фідес».

За опитуваннями, партія з повною назвою «Фідес – Угорський громадянський союз» (Fidesz – скорочення першої частини назви «Союз молодих демократів»), яка провела в опозиції останні вісім років влади соціалістів, тепер може здобути понад 60 відсотків голосів.

Якщо ж вона здобуде понад дві третини мандатів, то отримає й конституційну більшість.

Партія «Фідес» проводила кампанію під гаслами зменшення податків, створення робочих місць, зменшення бюрократії і боротьби з корупцією, щоб вивести Угорщину з кризи.

Опитування також свідчать, що помітного успіху має домогтися крайня права націоналістична партія зі скороченою назвою «Йоббік», відома, зокрема, антиромськими позиціями.

Ця партія, повністю «Рух за кращу Угорщину» (в назві якої є гра слів: слово jobbik означає і «ще кращий», і «правіший»), за яку можуть проголосувати від 9 до 17 відсотків виборців, має вперше здобути місця в угорському парламенті після свого минулорічного успіху на виборах до Європарламенту під гаслом «Угорщина для угорців!».
XS
SM
MD
LG