Доступність посилання

ТОП новини

Тігіпко: Україна хоче збільшити фінансування від МВФ до 19-20 мільярдів


Кабінет Міністрів України розраховує отримати від Міжнародного валютного фонду протягом найближчих двох з половиною років 19-20 мільярдів доларів, заявив віце-прем’єр Сергій Тігіпко в інтерв’ю газеті «Економічні вісті».

«Однак це наші «забаганки», цифру ще не узгоджено. МВФ поки що не дав чіткої відповіді», – сказав віце-прем’єр, хоча 21 квітня він повідомляв, що розмір фінансування в цей період може становити 12 мільярдів доларів.

За словами Тігіпка, уряд розраховує, що зазначені кошти будуть спрямовані як на погашення дефіциту держбюджету, так і на поповнення золотовалютних резервів. «П’ятдесят на п’ятдесят. Але за підсумками перших зустрічей із представниками МВФ можу сказати, що цей сценарій нереалістичний. На погашення дефіциту в майбутньому, під час виходу світової економіки із кризи, фонд буде надавати усе менше і менше коштів», – заявив урядовець.

Тігіпко розраховує, що його переговори із МВФ у Вашингтоні будуть результативними і дозволять відновити співробітництво України з фондом.

МВФ восени 2008 року ухвалив рiшення про видiлення Українi кредиту в розмiрi близько 16,5 мільярда доларів у рамках програми stand-by. До цього часу видiлені три траншi позики на загальну суму майже 11 мільярдів доларів.

Видiлення четвертого транша планувалося на листопад 2009 року за пiдсумками третього огляду програми. Мiсiя фонду завершила роботу в Києвi наприкiнцi жовтня, однак не зробила позитивної заяви про завершення огляду.

Новий уряд заявив про намiр вiдновити спiвпрацю з фондом.
XS
SM
MD
LG