Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародні і національні організації журналістів стурбовані цензурою в ЗМІ України


Національна комісія з утвердження свободи слова та Європейська федерація журналістів занепокоєні фактами цензури у ЗМІ України.

«Ганебна практика втручання у діяльність українських медіа, табуювання тем, примусової самоцензури ЗМІ є неприпустимою і завжди була гальмом на шляху успішних суспільних перетворень. Не витримує критики виправдання актів цензурування риторикою про особливості редакційної політики», – йдеться в заяві Національної комісії.

Національна комісія звертається до власників медіа, топ-менеджменту і редакторів ЗМІ не маніпулювати інформацією, не втягувати журналістів у політичну боротьбу і не руйнувати професію журналіста. «Закликаємо журналістів активніше використовувати механізми колективного захисту своїх професійних прав», – мовиться в заяві комісії.

Європейська федерація журналістів у своїй заяві, звертаючись до працівників інформаційної галузі України, закликала їх дотримуватися об’єктивності у висвітленні подій політичного і суспільного життя країни.

«Ми закликаємо власників ЗМІ, топ-політиків України не втручатись у професійну діяльність журналістів і висловлюємо стурбованість у зв’язку з фактами таких втручань», – наголошують європейські журналісти.

Своє занепокоєння згортанням свободи слова і впровадженням цензури в українських ЗМІ висловили також ОБСЄ, Європейська комісія, Європейська група Міжнародної федерації журналістів та депутати Європарламенту.

Про тиск запровадження нових форм обмеження журналістської діяльності заявили напередодні журналісти телеканалів «1+1» і СТБ.
XS
SM
MD
LG