Доступність посилання

ТОП новини

Працівники дніпропетровського електротранспорту пікетували міську раду


Сьогодні працівники дніпропетровського електротранспорту пікетували міську раду з вимогою виплати заробітної плати. Через затримки із надходженням коштів з держбюджету людям винні вже майже 20 мільйонів гривень, це зарплата за чотири місяці, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Cвою нинішню акцію працівники називають попереджувальною, на завтра вони планують міський страйк.

Міська влада пояснює, що заборгованість із заробітної плати працівникам комунального підприємства «Міськелектротранс» утворилася через те, що досі місто не отримало коштів з державного бюджету, які мали б компенсувати електротранспортникам перевезення пільговиків.

Заступник міського голови Дніпропетровська Олег Хмельницький закликав протестувальників сісти за стіл переговорів. Повернути працівникам електротранспорту зароблене обіцяють до кінця травня.

Дніпропетровський електротранспорт вже кілька років працює зі збитками. Вартість перевезень у дніпропетровських трамваях та тролейбусах наразі одна з найвищих у державі – 1 гривня, і все ж цей вид транспорту не є прибутковим для міста, адже перевозить багато пільговиків.

За останні 12 років через брак коштів парк міського електротранспорту в Дніпропетровську зменшився майже на третину.
XS
SM
MD
LG