Доступність посилання

ТОП новини

Дніпродзержинськ згадує жертв «трамвайної» трагедії 1996 року


У Дніпродзержинську сьогодні з нагоди 14 річниці «трамвайної» трагедії, в якій загинули 34 людини, постраждали 119 людей, відбувся жалобний мітинг.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, влада та громадськість поклали квіти до меморіалу пам’яті жертв «трамвайної» трагедії, у церквах відбулися молебні в пам’ять про загиблих.

Аварія трамваю на маршруті №6 сталася 2 липня 1996 року близько 17-ї години, у час пік: на крутому схилі у трамвая відмовили гальма, на високій швидкості вагон з пасажирами врізався в бетонне огородження.

Наступного дня, 3 липня 1996 року, в Дніпродзержинську був оголошений п’ятиденний траур, в Україні скасували державний прийом, що мав проходити на честь ухвалення нової Конституції незалежної держави. У відставку пішов міський голова Дніпродзержинська Сергій Шершньов.

Рух за трамвайним маршрутом №6 закрили. Для постраждалих у трамвайній аварії запровадили пільги – 50% сплати комунальних послуг, безоплатний проїзд у міському електротранспорті, матеріальну допомогу з бюджету.

Меморіал пам’яті жертв трамвайної трагедії у Дніпродзержинську спорудили десять років тому. Він має вигляд зігнутих трамвайний рейок.
XS
SM
MD
LG