Доступність посилання

ТОП новини

«Стоп цензурі!» готовий ініціювати загальнонаціональний страйк


Громадський рух «Стоп цензурі!» готовий закликати журналістів до загальнонаціонального страйку.

«У випадку невиконання рекомендацій міжнародних журналістських організацій та недотримання міжнародних зобов'язань України у сфері захисту вільних медіа з боку Президента Віктора Януковича», – уточнив у своїй заяві рух «Стоп цензурі!», повідомляє «Українська правда».

Активісти просять Моніторинговий комітет ПАРЄ, ОБСЄ, посольства іноземних держав, міжнародні журналістські й правозахисні організації також звернути увагу Президента України як гаранта Конституції на «погіршення ситуації зі свободою слова» в державі.

Також рух нагадав про рекомендації «Репортерів без кордонів», Міжнародного інституту преси, інших міжнародних інституцій, відомих громадських та політичних діячів щодо наявного конфлікту інтересів та неможливості сумісництва керівником СБУ Валерієм Хорошковським посад у силовому відомстві і в найбільшому медіахолдингу, який контролює значний обсяг телевізійного ефіру в країні.

У суботу колективи трьох українських телеканалів провели попереджувальний ефірний страйк.

За допомогою страйку телеканали хотіли «привернути увагу суспільства до загрози свободі слова і основам демократії в Україні».
XS
SM
MD
LG