Доступність посилання

ТОП новини

В ОБСЄ стурбовані зникненням журналіста в Україні


Представник Організації з безпеки і співпраці в Європі в справах свободи ЗМІ Дуня Міятович висловила сьогодні серйозне занепокоєння з приводу зникнення українського журналіста, редактора харківського тижневика «Новий стиль» Василя Климентьєва. Вона також привітала реакцію української влади щодо цього, мовиться в повідомленні, розміщеному на офіційному сайті ОБСЄ.

«Я вітаю особисту увагу Президента Віктора Януковича до розслідування цієї справи та його заклик до правоохоронців зробити все можливе для того, щоб знайти Василя Климентьєва», – заявила Міятович.

Представниця ОБСЄ також написала листа українському міністрові закордонних справ Костянтинові Грищенку, в якому схвалила рішення Дзержинського райвідділу міліції Харкова порушити кримінальну справу за «умисне вбивство». «Це дозволяє слідчим використати більш дієві інструменти для пошуку журналіста. Сподіваюся, що всі ці зусилля принесуть швидкі результати», – сказала Міятович.

«Пам’ятаючи про нерозкрите вбивство Георгія Гонгадзе, я сподіваюся, що українська влада проведе швидке і прозоре розслідування справи Климентьєва», – йдеться в заяві ОБСЄ.

Дружина Климентьєва повідомила про зникнення чоловіка 12 серпня. Під час перевірки встанов, що 11 серпня журналіст виїхав з дому з невідомим чоловіком на автомобілі сріблястого кольору в невідомому напрямку.

Дзержинський райвідділ міліції Харкова порушив кримінальну справу за статтею «навмисне вбивство» за фактом зникнення Климентьєва.

Колеги головного редактора не виключають, що Климентьєв міг зникнути через професійну діяльність, адже він спеціалізувався на журналістських розслідуваннях. Василь Климентьєв писав про зловживання прокурорських, міліцейських та податкових високопосадовців.

Із закликом до української влади ретельно розслідувати цю справу раніше звернулася міжнародна організація захисту прав журналістів «Репортери без кордонів».
XS
SM
MD
LG