Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську відкрили Центр адмінпослуг


У центрі міста, в приміщенні колишнього переговорного пункту, за принципом «прозорого офісу» запрацював єдиний центр звернень громадян.

Рік тому тут розмістили Реєстраційну палату і Дозвільний центр, які надають послуги підприємцям.

А тепер спрощення процедур отримання адміністративних послуг відчують пересічні городяни, адже тут знаходяться і муніципальні служби, зокрема, земельних відносин, обліку та розподілу житла, архітектури і містобудування, ЖКГ, торгівлі та інші.

Як наголосив міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, орієнтуються насамперед на потреби людей, створюють для них комфортні умови і зручний графік прийому та протидіють корупції і посередництву в роботі органів місцевого самоврядування.

Прийом здійснюватиметься щодня з 9 до 14 години. Є пандус для людей з обмеженими можливостями, є куточок для дітей. Сам офіс зроблений за принципом відкритості і прозорості – без кабінетів і дверей.

За словами керівника Центру надання адміністративних послуг Руслана Панасюка, працівники десяти муніципальних служб надаватимуть 113 видів адміністративних послуг.

За підрахунками, в рік це близько 48 тисяч послуг, на день – 170.

Івано-Франківськ став другим містом після Вінниці, де створили такий центр звернень громадян. При цьому використаний досвід Литви, Польщі, Німеччини.

У відкритті центру взяв участь віце-прем’єр-міністр України Віктор Тихонов.
XS
SM
MD
LG