Доступність посилання

ТОП новини

Україна – на 134-му місці в світовому індексі сприйняття корупції


Україна посідає 134-е місце в світовому індексі сприйняття корупції, оприлюдненому міжнародною організацією Transparency International.

Всього в рейтингу 178 країн. 134-у сходинку Україна розділила з такими країнами, як Азербайджан, Гондурас, Зімбабве, Того, Сьєрра-Леоне. При цьому Україна поліпшила свої позиції порівняно з минулим роком, коли була на 146-му місці.

Індекс сприйняття корупції в Україні складає 2,4 бала порівняно з минулорічним 2,2.

Серед країн із найгіршим індексом сприйняття корупції – Ірак, Афганістан, М’янма і Сомалі.

Данія, Нова Зеландія та Сінгапур посідають перше місце в дослідженні як країни найменш уражені корупцією. США посіли 22-е місце, вперше за історію дослідження не потрапивши до першої двадцятки.

Росія порівняно з попереднім роком опустилася на вісім позицій і зайняла 154-е місце.

Організація Transparency International наголошує, що її дослідження, «Індекс сприйняття корупції», не вимірює наявність корупції – воно вимірює сприйняття наявності корупції серед урядовців і політиків, як її бачать експерти і представники ділових кіл в окремих країнах. Тож перша країна в списку не обов’язково вільна від корупції, а остання серед тих, які досліджували, – не обов’язково найкорумпованіша у світі.

При цьому номер країни в списку чи зміна цього номера з часом самі по собі не свідчать про зміни в сприйнятті корупції – вирішальним є саме індекс, що аналізується за шкалою від 0 до 10: 0 – найвищий рівень сприйняття корупції, 10 – найнижчий.
XS
SM
MD
LG