Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині у день виборів помер кандидат


Вістка про раптову смерть кандидата в депутати Докучаєвської міської ради від «Сильної України» Павла Тарасенкова сьогодні паралізувала роботу місцевої виборчої комісії. Про це повідомив голова правління донецького осередку Комітету виборців України Сергій Ткаченко. Причини смерті наразі невідомі. Сьогодні це вже третя смерть кандидата на місцевих виборах в Україні.

За словами Ткаченка, територіальна комісія може скасувати рішення про реєстрацію кандидата на посаду міського голови чи депутатів місцевих рад не пізніше 22 години дня, що передує дню голосування.

«Що робити, коли це трапилось? Така практика вже була, у тому числі на виборах 2006 року. І тут комісії намагались не допустити голосування за кандидата, який помер чи не може брати участь у виборах. Наскільки це буде відповідати чинному закону, сказати важко», – говорить голова донецького КВУ.

Незважаючи на те, що виборчий округ в Докучаєвську невеликий, ця ситуація може гальмувати роботу місцевих комісій. Як зазначають в КВУ, через недосконалість закону, у багатьох випадках члени комісій не знають, як себе поводити.

Через те вибори на Донеччині розпочались з великою кількістю порушень. Безліч комісій відкрились із запізненням, оскільки перераховували чи міняли бюлетені. Також у процесі голосування часто виявлялось, що документи надруковані з помилками у прізвищах кандидатів. Наприклад, кандидат у депутати міськради м. Світлодарськ від КПУ на прізвище Тимошенко у бюлетенях названий Тищенком.

Наразі у Донецькій області працює 2448 дільничних виборчих комісій.
XS
SM
MD
LG