Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат затриманих «тризубівців» просить ГПУ перевірити дотримання їх прав


Адвокат затриманих членів організації «Тризуб» та інших націоналістичних організацій Сидір Кізін просить Генеральну прокуратуру перевірити дотримання прав його підзахисних.

«Ми направили звернення до міжнародних організацій, звернення до Генерального прокурора (Віктора Пшонки), уповноваженого Верховної Ради з правах людини (Ніни Карпачової) про те, що порушуються усі права затриманих», – сказав Кізін.

За його словами, представники правоохоронних органів допускають грубе порушення прав його підзахисних. Зокрема, заявляє захисник, частину з них затримали з «надуманих підстав» у Івано-Франківську й надалі доставили в Запоріжжя, де вони утримувалися в районних відділеннях міліції без повідомлення родичам про їх затримання.

За даними Кізіна, також порушуються права його підзахисних при обранні їм запобіжного заходу. Зокрема, він припустив, що для сімох із них запобіжний захід у вигляді утримання під вартою обрали з порушеннями. Адвокат допустив, що з цього питання навіть не проводилося судове засідання.

Як заявив захисник, після арешту людина має бути спрямована у слідчий ізолятор, однак його заарештовані підзахисні продовжують перебувати в райвідділах міліції, де, за припущенням Кізіна, їх можуть катувати, вибиваючи потрібні міліції свідчення.

Правоохоронні органи за підозрою в пошкодженні пам’ятника Сталіну в Запоріжжі затримали 11 членів ВО «Тризуб».
XS
SM
MD
LG