Доступність посилання

ТОП новини

На День вишиванки у Чернівцях хочуть встановити рекорд


У Чернівцях сьогодні намагаються встановити рекорд за кількістю одночасно одягнених у вишиванки людей. У місті вже вчетверте святкують День української сорочки. За чотири роки студентська ініціатива одягнути на пари вишиту сорочку переросла у всеукраїнське свято, передає кореспондент Радіо Свобода.

Сергій Бостан, організатор свята каже: якщо минулого року намагалися поширити свято на українські регіони, то цього року акцент роблять на Чернівцях, бо хочуть побити український рекорд – зібрати три тисячі двісті двадцять дев’ять людей у вишиваних сорочках.

Цього року, за словами організатора, одне зі швейних товариств міста пошило велику сорочку, розміром майже два з половиною на чотири метри. Цю вишиванку «одягнули» (почепили) на фасад Резиденції буковинських митрополитів, в якій розташований центральний корпус Чернівецького національного університету.

За словами Сергія Бостана, на святі не обов’язково має бути українська вишиванка, адже Буковина і Чернівці багатонаціональні. Тому поряд з українською вишиванкою може бути представлене румунська, польська, молдовська, російська. Важливо, каже організатор, кожному представити свою традицію, а разом – багатонаціональну буковинську історію.

Як кажуть організатори акції, число людей у вишитих сорочках підрахує й оприлюднить спеціальна комісія. Підсумки стануть відомі протягом наступного тижня. За даними правоохоронців, на площі зібралися майже чотири тисячі людей.
XS
SM
MD
LG