Доступність посилання

ТОП новини

Суд заборонив збори опозиції у Дніпропетровську


Дніпропетровський окружний адміністративний суд за позовом виконкому міської ради ухвалив рішення про заборону мирних зборів громадян з нагоди 20-річчя Незалежності України, які опозиція планувала провести 18 серпня у центрі міста. Про це Радіо Свобода повідомили в прес-службі Дніпропетровської міської організації партії «Батьківщина».

Як розповів голова дніпропетровської «Батьківщини» Максим Курячий, рішення суду аргументоване «можливістю загрози національній безпеці».

У «Батьківщині» кажуть, що представники позивача – виконкому міськради – не пояснили, чому на центральній площі міста цього року з міркувань безпеки не забороняли проведення інших масових заходів – зокрема 1 чи 9 травня.

Раніше міська організація «Батьківщини» повідомила, що зі зборів 18 серпня у Дніпропетровську стартує піший похід прихильників опозиції до Києва. У ньому мали намір взяти участь представники більш ніж десятка політичних сил і низка громадських організацій.

12 серпня Дніпропетровський окружний адміністративний суд заборонив роботу громадських приймалень депутатів міськради від партії «ВО «Батьківщина», розташованих у наметах центральній площі Дніпропетровська. Це рішення мотивували можливістю загрози національній безпеці і правопорядку.
XS
SM
MD
LG