Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі встановили новий пам’ятник Сталіну


У Запоріжжі на території обласного комітету Компартії України відкрили новий пам’ятник Йосипу Сталіну, а також партизанці Зої Космодем’янській.

За повідомленням «Інтерфакс-Україна», за церемонією відкриття пам’ятників присутні спостерігали через ґрати залізного паркану, що оточує обком КПУ. Обидва пам’ятники встановлено в скляних верандах з двох боків центрального входу до обкому КПУ.

На відкриття зібралося близько півтори тисячі прихильників Компартії.

Як зазначив перший секретар Запорізького обкому КПУ Олексій Багурін, пам’ятник Сталіну коштував 200 тисяч гривень. «Гроші на нього збирали ветерани з усієї України. Суму зібрали вже в березні цього року», – сказав він і додав, що автор – «не та людина, яка робила попередній пам’ятник Сталіну».

Під час урочистого відкриття пам’ятника стався конфлікт між журналістом одного з національних телеканалів і прибічниками КПУ. Комуністи виштовхали журналіста з території обкому за паркан.

Перший пам’ятник Сталіну в Запоріжжі встановили у травні 2010 року, однак у грудні того ж року невідомі пошкодили бюст, відрізавши йому голову. Відповідальність за скоєне взяла на себе організація «Тризуб». За кілька днів невідомі підірвали пам’ятник.
XS
SM
MD
LG