Доступність посилання

ТОП новини

Пам’ять Кім Чен Іра вшанували «мільйони» – державні ЗМІ КНДР




Понад п’ять мільйонів людей відвідали численні скульптурні і портретні зображення померлого днями лідера Північної Кореї Кім Чен Іра в столиці країни Пхеньяні, щоб ушанувати його пам’ять і засвідчити свою скорботу, повідомило сьогодні державне Центральне телеграфне агентство Кореї.

Телебачення показує великі групи людей, які ридають на площах міста й кладуть квіти до зображень Кім Чен Іра.

Назване число, понад 5 мільйонів людей, становить більш як 20 відсотків населення країни.

У Північній Кореї від сьогодні триває 11-денна жалоба за Кім Чен Іром, про смерть якого минулої суботи в віці 69 чи 70 років, за офіційною версією, від «перевтоми», оголосили в понеділок.

Жалобними заходами керує молодший син небіжчика, приблизно 27-літній Кім Джон Ин, призначений головою державної комісії з похоронів Кім Чен Іра. Його ще за життя батька почали готувати на роль офіційного спадкоємця: призначили на високу посаду, присвоїли йому найвище генеральське звання й стали звеличувати в офіційних засобах інформації й на політзаняттях.

Кім Чен Ір, який керував Північною Кореєю з 1994 року, теж перейняв це керівництво від свого батька, засновника сталіністської соціалістичної держави на півночі Корейського півострова Кім Ір Сена, після його смерті у порядку заздалегідь призначеного наступництва.
XS
SM
MD
LG