Доступність посилання

ТОП новини

Посол Казахстану: відео про розстріл демонстрації «вражає»


Посол Казахстану у Сполучених Штатах Америки Єрлан Ідрісов заявив у середу на прес-конференції в Вашингтоні, що відеозапис із кадрами розстрілу поліцією демонстрації в казахстанському місті Жанаозені, який з’явився на порталі YouTube, «вражає».

Відповідаючи на запитання Радіо Свобода, він пообіцяв, що винних притягнуть до відповідальності, якщо правдивість відеозапису буде доведена.

Посол також повідомив, що в четвер матиме зустріч у Державному департаменті США.

Любительське відео, оприлюднене в вівторок на порталі YouTube, як виглядає, показує розгін поліцією з застосуванням вогнепальної зброї заворушень у місті Жанаозені в Казахстані, які спалахнули 16 грудня. Тоді сталися сутички правоохоронців і робітників нафтового сектора, звільнених із роботи за участь у страйку, після святкувань Дня незалежності країни.

Казахстан: як стріляли в Жанаозені
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:50 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

За офіційними даними, в тих подіях загинули 14 людей і понад 80 були поранені. Демонстранти заявляють, що загиблих значно більше.

Влада стверджує, що використання поліцією зброї проти «хуліганів» і «погромників» було виправдане. Президент Нурсултан Назарбаєв оголосив, що поліція діяла в межах своїх повноважень.
XS
SM
MD
LG