Доступність посилання

ТОП новини

Іран: нові маневри в Ормузькій протоці будуть у лютому


Іран проведе нові військово-морські навчання в Ормузькій протоці в лютому, оголосив сьогодні командувач флоту Корпусу вартових Ісламської революції Ірану адмірал Алі Фадаві.

За його словами, які цитують іранські державні засоби інформації, це будуть «великі» навчання, які охоплять також Перську затоку і будуть «відмінні» від попередніх 10-денних навчань у цьому ж регіоні, які закінчилися щойно на початку місяця.

Міністр оборони Ірану Ахмад Вагіді днями вже заявляв про ці нові навчання, не згадуючи їхнього терміну. Це будуть навчання Корпусу вартових Ісламської революції, найелітнішої складової іранського війська, відомої також як «Революційна гвардія», яка фактично дублює в Ірані Збройні сили і є опорою ісламського режиму.

Навчання плануються в час напруженості навколо Ормузької протоки, яка поєднує Перську затоку з Оманською затокою і далі з Аравійським морем і Індійським океаном і є одним із головних шляхів транспортування нафти морем – через цю протоку проходить близько третини всієї нафти, яку транспортують танкерами.

Іран погрожував перекрити цю протоку в разі запровадження санкцій на експорт іранської нафти, хоча потім, як виглядає, відкликав цю погрозу.
XS
SM
MD
LG