Доступність посилання

ТОП новини

Активістки FEMEN мають право стверджуватися у такий спосіб – Герман


Радник Президента України Ганна Герман вважає, що діяльність активісток руху FEMEN «має право на існування». Про це вона сказала в ефірі Радіо Свобода.

«Те, що роблять ці молоді дівчата, – це теж має право на існування, це своя форма реалізації у суспільстві, це їхня форма самоствердження. У нас є свобода вибору, і ми не можемо забирати у них це право. Хоча традиційно українська жінка вміла ставити і середовище, і чоловіків на місце у дуже делікатний спосіб», – зазначила Герман, коментуючи інцидент у телеефірі за участі активістки руху й регіонала Вадима Колесніченка.

Водночас вона наголосила, що протест FEMEN – «це протест не в жіночий спосіб». «Жінка в Україні має інші способи на реагування. Вона вміє і знає, як поставити чоловіків на місце так, щоб для цього було необов’язково знімати сорочку», – додала керівник головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань Адміністрації Президента України.

5 березня в ефірі телепрограми Шустер live активістка руху FEMEN Олександра Шевченко побилася з народним депутатом від Партії регіонів Вадимом Колесніченком, реагуючи на його образи. Парламентар пізніше наголосив, що не планує вибачатися перед Шевченко за образливі висловлювання на її адресу, бо вважає FEMEN «убогим комерційним проектом». У русі натомість наголосили, що підтримують дії своєї учасниці.

Весь текст розмови читайте на Радіо Свобода за кілька годин.
XS
SM
MD
LG