Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїль перериває співпрацю з Радою ООН із прав людини через поселення


Ізраїль оголосив сьогодні, що припиняє робочі відносини з Радою ООН із прав людини через її рішення розслідувати будівництво в єврейських поселеннях на Західному березі Йордану.

Як сказав речник Міністерства закордонних справ Ізраїлю Їґаль Пальмор, членам місії, яка мала розслідувати обставини навколо цього будівництва, не дозволять в’їхати до Ізраїлю.

Минулого тижня Рада ООН із прав людини ухвалила резолюцію з вимогою провести розслідування того, як будівництво в єврейських поселеннях на палестинських територіях може порушувати права палестинців. США проголосували проти, Ізраїль скритикував резолюцію як упереджену.

Нині на Західному березі Йордану, а також у Східному Єрусалимі, які Ізраїль окупував у перебігу війни 1967 року, живе близько 2 з половиною мільйонів палестинців і близько півмільйона ізраїльтян-євреїв. Здійснення Ізраїлем усе нового житлового будівництва в поселеннях для євреїв на цих палестинських територіях викликає різку критику палестинців і міжнародної спільноти, які вважають такі дії незаконними.
XS
SM
MD
LG