Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура України оголошує в розшук 76 колишніх депутатів Верховної ради Криму


Слідчий Генеральної прокуратури України оголосив у розшук, а суд дав дозвіл на затримання 76 колишніх депутатів Верховної ради Криму, яких підозрюють у державній зраді, повідомили в Генпрокуратурі України.

Як мовиться в повідомленні, управління з питань представництва інтересів громадянина або держави в суді, протидії злочинності та корупції на тимчасово окупованій території півострова Крим Генеральної прокуратури України проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишніх депутатів Верховної ради Криму за вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Понад тиждень тому, 16 березня, Генпрокуратура України повідомляла, що Печерський районний суд Києва підтримав клопотання слідчих і наклав арешт на нерухоме і рухоме майно колишніх депутатів Верховної ради Автономної Республіки Крим, а також самопроголошених керівників незаконно сформованих органів влади автономії. Орієнтовна вартість арештованого майна – транспортних засобів, житлових і нежитлових приміщень тощо – на території материкової частини України й деінде складає 1 мільярд 200 мільйонів гривень, мовилося в повідомленні.

Перед тим, 2 березня, Генпрокуратура України повідомляла, що підготувала письмові повідомлення про підозру у вчиненні злочинів за статтею про державну зраду 76 колишнім депутатам Верховної ради Автономної Республіки Крим. Через окупацію українського півострова Росією ці повідомлення передали через посольство Росії в Києві, а також послали поштою на адресу незаконно утвореного органу російської окупаційної влади у Криму, «Державної ради».

За повідомленням Генпрокуратури України, внаслідок дій згаданих осіб, які надали допомогу в окупації Криму Росією, було створено нелегітимне державне утворення «Республіка Крим», яке незаконно увійшло до складу Росії, і таким чином, унаслідок цього частину території України було окуповано.

XS
SM
MD
LG