Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ хоче повернути державі дитячий санаторій, яким користується оточення Януковича


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральна прокуратура повертає державі дитячий санаторій, яким безпідставно користується товариство, учасником якого є благодійний фонд Любові Полежай. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

«Установлено, що у 2010 році товариство з обмеженою відповідальністю, учасником якого є благодійний фонд Любові Полежай «Дорога майбутнього», неправомірно отримав в оренду майно дитячого санаторію в Переяслав-Хмельницькому районі Київської області. Усупереч вимогам закону вказаний договір було укладено без проведення конкурсу, особою, яка не мала права розпоряджатись цим державним майном», – йдеться у повідомленні.

У відомстві зауважують, що державний санаторій було передано у користування за символічну плату – 2 тисячі гривень на місяць, водночас вартість путівки для оздоровлення дітей орендарями визначено близько 10-12 тисяч гривень за зміну.

За даними ГПУ, незважаючи на незаконність передачі вказаного майна та закінчення строку дії договору оренди, товариство продовжує користуватись державним майном без будь-яких правових підстав.

Генеральна прокуратура подала позов про витребування державного майна дитячого оздоровчого комплексу санаторного типу «Славутич» ( площа –понад 2000 квадратних метрів) з чужого незаконного володіння.

Як повідомляли ЗМІ, Любов Полежай була співмешканкою колишнього президента Віктора Януковича, проживала з ним в резиденції «Межигір’я», у лютому 2014 року разом з Януковичем покинула територію України.

XS
SM
MD
LG