Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ: пілот літака, що розбився в Альпах, мав психічні проблеми


Андреас Любіц (фото із Facebook)
Андреас Любіц (фото із Facebook)

Другий пілот німецького літака, який, за даними слідчих, навмисно розбив повітряне судно, мав проблеми з психікою, повідомляють німецькі ЗМІ.

За даними таблоїда Bild, Андреас Любіц проходив психіатричне лікування через депресивний стан шість років тому, і переривав льотну підготовку через це.

Німецьке видання цитує внутрішні документи, які аеромедичний центр «Люфтганзи» передав німецькій владі. За повідомленням, Любіц провів загалом 1,5 року на психіатричному лікуванні.

Раніше німецька поліція повідомила, що обшукала помешкання другого пілота.

Французька прокуратура на підставі даних бортових самописців твердить, що другий пілот Андреас Любіц зачинився в кабіні літака, коли командир екіпажу залишив кабіну, і навмисно почав зниження літака. Внаслідок падіння Аеробуса німецької бюджетної компанії Germanwings, що є дочірньою компанією «Люфтганзи», 24 березня у французьких Альпах, загинули 150 людей.

Німецькі і французькі офіційні особи заявили, що не бачать жодних ознак, що Любіц міг бути терористом, але не запропонували теорії, яка могла б пояснити його дії.

Сусіди пілота в його рідному німецькому місті Монтабаур описують Андреаса Любіца як привітного молодого чоловіка.

Декілька авіакомпаній світу вже оголосили про зміну правил польотів. Відтепер вони вимагатимуть, щоб у кабіні завжди були двоє членів екіпажу. Такі норми вже є обов’язковими у США, але досі цього не вимагали європейські правила.

XS
SM
MD
LG