Доступність посилання

ТОП новини

«Правий сектор» готовий стати підрозділом Міноборони, але під керівництвом Яроша – речник


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Добровольчий український корпус «Правий сектор» готовий стати підрозділом Міністерства оборони, але лише як частина, яка б підпорядковувалась своєму командувачу. Про це Радіо Свобода повідомив речник «Правого сектора» Артем Скоропадський.

«Переговори про легалізацію нашу ведуться з першого дня існування добровольчого українського корпусу «Правий сектор». Нам пропонували, щоб наші бійці через військкомати записувалися в Збройні сили України. Це неприйнятно, тому що у нас бойова одиниця, наш добровольчий корпус, у нас є розвідувальні групи, штурмові. Це злагоджені групи. Зараз це все розпускати, щоб вони йшли в бригадні підрозділи, звичайними рядовими? Це знижує обороноздатність країни. Нам таке не підходить», – зазначив він.

Речник «Правого сектора» повідомив, що добровольці запропонували свій варіант.

«Ми й зараз на фронті погоджуємо свої дії з Міноборони та СБУ. В нас немає жодних конфліктів ні з військовими, ні з СБУ. Давайте ми залишимось такою допоміжною силою, бо ми не можемо бути наступальною силою, тому що в нас немає скільки зброї, скільки людей. Будемо робити все те ж саме, але будемо підрозділом Міноборони. І відповідно, щоб Міноборони забезпечувало нас зброєю, але щоб ми підпорядковувались провідникові Дмитру Ярошу та командирові корпусу Андрію Стемпіцькому. На цих умовах ми згодні», – додав він.

Раніше представники «Правого сектору» заявили, що керівництво сектору «М» віддало наказ про виведення добровольчих батальйонів із зони АТО. Після цього у Генштабі пояснили, що «Правий сектор» не виводять із зони АТО, представникам добровольчих батальйонів пропонують увійти до складу штатних підрозділів.

XS
SM
MD
LG