Доступність посилання

ТОП новини

В уряді хочуть залучати до слідчих дій фахівців зі США і ЄС


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк просить Міністерство внутрішніх справ ініціювати зміни до законодавства, які дозволять залучати до проведення слідчих дій фахівців із США й окремих країн Євросоюзу.

«Щоб ми за рішенням слідчого мали право залучати до проведення слідчих дій фахових працівників із США й окремих країн-членів Євросоюзу. Щоб вони нам допомагали розслідувати кримінальні справи, у тому числі допомагали відслідковувати закордонні активи як чиновників, так і інших осіб, які підозрюються в корупції», – сказав голова уряду у п’ятницю на розширеному засіданні колегії Міністерства внутрішніх справ України щодо заходів із протидії корупції.

За словами Яценюка, він має намір дати доручення Міністерству закордонних справ, щоб воно спільно з МВС склало список необхідних двосторонніх міжнародних угод для залучення міжнародних структур й іноземних слідчих.

Напередодні Кабмін створив Національне агентство з запобігання корупції.

У жовтні минулого року народні депутати ухвалили закон «Про запобігання корупції». Цей закон визначає спеціально уповноважені органи у сфері протидії корупції. Окрім Нацагентства з питань запобігання корупції, ними є органи прокуратури, органи внутрішніх справ, а також Національне антикорупційне бюро України.

XS
SM
MD
LG