Доступність посилання

ТОП новини

Президент Сирії: Захід перетворив Україну на маріонетку і хоче послабити Росію


Башар аль-Асад (п) дає інтерв’ю російським журналістам у Дамаску, 25 березня 2015 року
Башар аль-Асад (п) дає інтерв’ю російським журналістам у Дамаску, 25 березня 2015 року

Президент Сирії Башар аль-Асад в інтерв’ю російським засобам інформації заявив, що Захід хоче перетворити сирійців на своїх маріонеток, як, за його словами, він уже зробив із Україною, а також прагне послабити Росію.

Як стверджує Асад, мета «деяких іноземних держав» – «не просто згубити невинних людей, але і внести розкол у суспільство, послабити, а можливо, й розвалити Росію».

За його словами, цю мету – послабити Росію – мають і дії Заходу в Сирії і в Україні – двох державах, які важливі для Росії. Тому, вважає президент Сирії, в обох випадках метою є створити там «маріонеткові держави» і тим послабити Росію.

«Коли я говорю «Захід», я маю на увазі в першу чергу США, Францію і Велику Британію, інші країни в цьому другорядні. Отож ці країни не хочуть політичного врегулювання (в Сирії – ред.). Для них врегулювання – це знищити нашу державу і перетворити її на маріонеткову державу, як це сталося в Україні. Для них те, що відбулося в Україні, і є політичне врегулювання. А якби президент, обраний народом, залишився при владі (в Україні – ред.), вони б назвали його диктатором, який убиває власний народ. Ті самі пропагандистські трюки. Захід не хоче політичного врегулювання – там просто хочуть вести скрізь війни і влаштовувати зміни режимів», – заявив президент Сирії.

У Сирії нині триває громадянська війна: проти влади Башара аль-Асада, якого вважають диктатором, виступили найрізноманітніші групи сирійців, від поміркованих демократів до радикальних ісламістів. Із заявами, що Асад через свої дії проти власного народу втратив легітимність і не може представляти Сирії, виступила вже ціла низка країн, і не тільки західних, а й арабських. Тим часом Росія залишається одним із нечисленних союзників влади Асада.

XS
SM
MD
LG