Доступність посилання

ТОП новини

Джамала та інші кримчани вийшли на акцію «Не вбивайте ATR»


Сьогодні на Майдані Незалежності в Києві відбулася акція на підтримку першого кримськотатарського телеканалу ATR у зв'язку з відмовою Роскомнадзора його зареєструвати згідно з російським законодавством.

Організаторами акції виступили кримськотатарський молодіжний центр, громадська ініціатива «КримSOS», а також Комітет із захисту прав кримськотатарського народу, повідомляє сайт «Крим.Реалії».

Учасники акції, в основному, молоді люди, вишикувалися у формі тамги, заклеїли рот стрічкою і тримали в руках плакати «Врятуйте ATR», «Не вбивайте ATR» українською, російською, кримськотатарською та англійською мовами.

Організатори направили звернення до президента України і міжнародного співтовариства, в яких закликали зробити все для недопущення закриття телеканалу.

Акція завершилася виконанням українського державного гімну і гімну кримськотатарського народу. Підтримати співвітчизників прийшли відома співачка Джамала і художник-кераміст Рустем Скибин.

Джамала виступила на підтримку ATR
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:11 0:00

Єєдиний у світі кримськотатарський телеканал ATR може припинити мовлення на півострові в аналоговому форматі і на супутнику. Через відсутність необхідної реєстрації в російському законодавчому полі подальша робота компанії, а також інших ЗМІ, що входять разом з ATR в єдиний медіахолдинг, з 1 квітня опинилася під загрозою.

XS
SM
MD
LG