Доступність посилання

ТОП новини

Необхідно вилучити можливість звільнення під заставу підозрюваних у корупції – Порошенко


Арешт екс-очільників ДСНС у приміщенні Кабміну, 25 березня 2015 року
Арешт екс-очільників ДСНС у приміщенні Кабміну, 25 березня 2015 року

Президент України Петро Порошенко запевняє, що боротьба з корупцією є вкрай важливою для виживання України як держави. Про це він заявив в інтерв`ю каналу ICTV, повідомила прес-служба глави держави.

Коментуючи ситуацію із затриманням голови Державної служби з надзвичайних ситуацій, президент сказав: «На жаль, чинне законодавство передбачає заставу. Але в умовах вимагання хабара, в умовах корупції в особливо великих розмірах ми маємо вилучити можливість звільнення під заставу корупціонера, який грабує державу».

«Коли в нас буде залишатися корупція, то країну не врятуєш: до нас не прийдуть інвестиції, місцевий бізнес не підніме голову, люди будуть відчувати депресію», – підкреслив президент.

Порошенко додав, що боротьба з корупцією не зводиться лише до затриманням того чи іншого чиновника, однак кожен службовець має відчувати, що хабарництво безкарним не залишиться.

Одним з останніх затримань за підозрою у корупції стали затримання екс-голови ДСНС та його заступника на засіданні Кабміну 25 березня. 28 березня Печерський райсуд заарештував екс-голову ДСНС Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцього на 2 місяці. Вони можуть бути звільнені від тримання під вартою у разі внесення застави у сумі понад мільйон гривень.

XS
SM
MD
LG