Доступність посилання

ТОП новини

Приватну охорону, яка блокувала «Укрнафту», вже позбавили ліцензії – Порошенко


Приватних охоронців, які зі зброєю брали участь у блокуванні будівлі «Укрнафти», позбавлено ліцензії. Про це президент України Петро Порошенко заявив в інтерв'ю телеканалу ICTV.

«Коли туди за моїм дорученням приїхали, то там вже нібито зброю сховали і думали, що це як завжди зійде з рук. Ви бачили мою заяву, міністр МВС це прийняв до виконання і позиція перша − вони були роззброєні, позиція друга − всі охоронні компанії, документами яких вони прикривалися, були позбавлені ліцензії в дуже короткий термін, що не потім, а відразу ж. Всі, хто прикривали мисливськими квитками, що нібито це мисливська зброя та версія, яка була заздалегідь заготовлена, що вони тільки що поверталися з полювання і ось тут зараз викликали на роботу − вона більше не працює, і мисливська зброя та дозвіл на її зберігання були вилучені. Ми не дозволимо більше повторення хаосу ні в Києві, ні в будь-якому іншому місті», – зазначив Порошенко.

Раніше Верховна Рада ухвалила зміни до закону про акціонерні товариства – знизила кворум для проведення загальних зборів акціонерів для всіх АТ, незалежно від їх виду власності до 50% + 1 акція. Держава володіє 50 + 1% акцій «Укрнафти», але регулярно мала труднощі з проведенням зборів акціонерів даної компанії (структури групи «Приват» Ігоря Коломойського, які контролюють 42% акцій «Укрнафти», найчастіше впливали на це). Невдовзі після такого рішення Верховної Ради, у неділю, 22 березня будівлю компанії «Укрнафта» у Києві взяли під охорону озброєні люди. Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор Коломойський, прибувши на місце події, пояснив це загрозою рейдерського захоплення.

XS
SM
MD
LG