Доступність посилання

ТОП новини

У Криму ще одного активіста з акції пам’яті Шевченка засудили до «обов’язкових робіт»


Куртсєїт Абдуллаєв, Сімферополь, 9 березня 2015 року
Куртсєїт Абдуллаєв, Сімферополь, 9 березня 2015 року

У Залізничному районному суді Сімферополя 30 березня відбувся суд у справі Куртсєїта Абдуллаєва, який брав участь в акції пам’яті Тараса Шевченка 9 березня в Сімферополі. Йому присудили 20 годин обов’язкових робіт.

Як повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії», Куртсєїта Абдуллаєва визнали винним за законами Росії в тому, що він як учасник акції не дотримувався регламенту проведення заходу, демонструючи прапор України з написом: «Крим – це Україна».

Абдуллаєв свою провину не визнає і має намір оскаржити її. «Вулиці мести я не буду… Я нічого протизаконного не робив. Я мав право тримати прапор цієї держави, тому що Шевченко є українським поетом. Буду подавати апеляцію, думаю Кримом не закінчиться, дійдемо до Москви», – сказав він у коментарі кореспонденту «Крим. Реалії», зазначивши, що готовий замість обов’язкових робіт відсидіти 15 діб.

9 березня в Сімферополі співробітники «поліції» затримали організатора мітингу до дня народження Шевченка Леоніда Кузьміна і ще двох учасників акції: Олександра Кравченка і Вілідара Шукурджієва. За словами поліцейських, приводом для затримання стало використання на мітингу української символіки. 12 березня відбувся суд, на якому активістам винесли покарання за використання української атрибутики – наявність жовто-синіх прапорів і стрічок на згаданій акції. Суд призначив активістам обов’язкові роботи тривалістю 40 годин кожному.

XS
SM
MD
LG